Gasztro

Fehércsokis krémlikőr

Hozzávalók:

• 6 dl habtejszín
• 1 dl tej
• 20 dkg fehér csokoládé
• 4 tojás sárgája
• 25 dkg porcukor
• 1 kiskanál vaníliás cukor
• 1,5-2 dl 96 %-os gyógyszertári alkohol(gyógyszertári)

 

A tejszínt, a tejet és a fehércsokit forrald össze és tedd félre hűlni.

Habverővel keverd krémesre a tojások sárgáját a porcukorral és öntsd hozzá a langyosra hűlt fehércsokis tejszínt.

Rövid időre tedd vissza a tűzre és folytonos kevergetés mellett melegítsd fel, de már ne forrald. Amikor kihűlt csurgasd bele az alkoholt.

Töltsd üvegekbe és tárold hűtőbe, amíg el nem fogy!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top