Gasztro

Lazacfilé kapros zöldbabbal

Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.

Lazacfilé kapros zöldbabbalHozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet filézett lazac
  • 50 dkg zöld ceruzabab
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fehér- vagy vöröshagyma
  • 2 dl rizlingszilváni
  • 2 dl tejszín
  • citrom
  • 1 mokkáskanál cukor
  • tengeri só
  • 6 dkg vaj
  • olívaolaj

Elkészítés:

A babot megmossuk, a két végét levágjuk. Vizet forralunk, megsózzuk, és két perc alatt leforrázzuk a babot. Egyből utána jeges vízbe szedjük, majd lecsepegtetjük.
Egy lábasban 2 dkg vajat felmelegítünk, és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a kaprot, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral.
Miután felforrt, egy kevés borral elkeverjük a tejszínt, és visszaöntjük a lábasba. (Elkerülendő, hogy a tejszín összeugorjon.) Ezután hozzáadjuk a babot, ízesítjük sóval, kevés citromlével, és összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és a maradék hideg vajat – kockánként hozzáadva – elkeverjük benne. A lazacfilét besózzuk, és kevés olívaolajon a bőrös felét ropogósra sütjük.
Átszedjük a lazacszeleteket egy tűzálló tálba, kb. másfél dkg vajat elosztunk a tetején, és forró sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Az elkészült kapros zöldbabbal együtt tálaljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top