Gasztro

Túrófánk málnaöntettel

Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.

Túrófánk málnaöntettelHozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só

A málnaöntethez:

  • 50 dkg mirelit málna
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tokaji aszú

Elkészítés:

A túrót áttörjük. A vaníliarudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, a vajon megfuttatjuk, és a tejjel egyet forralunk rajta. Ezzel a vaníliás tejjel, 5 dkg cukorral, a tojások sárgájával, egy csipet sóval, a citromhéjjal és a liszttel összekeverjük a túrót. Egy órára hűtőbe tesszük. Kivéve a tojásfehérjéből a maradék cukor hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a túróhoz keverjük.
Lábasban olajat melegítünk (nagyjából 160 C fokra), és a túróból két evőkanállal galuskákat szaggatunk bele. Ezt a hőfokot kell tartani, különben a túrófánk, kívülről megég, belül pedig nyers marad.

A málnát a cukorral, borral és fél liter vízzel 20 percig főzzük, majd szitán átpasszírozzuk. A fánkokat porcukorral meghintve, a málnaöntettel kínáljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top