Gasztro

Málnás mille-feuille

A mille-feuille (ejtsd: mill föjj) francia eredetű édesség, jelentése "ezer lapocska". Olyan süteményt jelent, amely számos vékony leveles tésztarétegből áll össze, a rétegek között pedig krém, dzsem, esetleg tejszínhab van.

Hozzávalók kb. 8-10 adaghoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • szóró liszt
  • 40 dkg friss málna
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín

Málnás mille-feuille

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán 1 mm vékonyra és tepsi méretűre nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, majd a kinyújtott tésztát 20 percig pihentetjük a hűtőben. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne ugorjon össze a sütőben. Sütés előtt egy pici vízzel megpermetezzük, és 200 C fokon aranybarnára sütjük.

1.  A kihűlt tésztát először 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd a csíkokból 4-5 cm-es hasábokat    vágunk.

2.  A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével habbá verjük. Fontos, hogy felhasználás előtt a tejszínt 12 óráig hűtsük, mert így lehet kemény habbá verni. A tejszínt zsákba töltjük. A rétegeket úgy alkotjuk, hogy minden málnaszem mellé egy adag habot nyomunk.

3.  Ráhelyezzük a következő réteg tésztát, majd megfordítjuk a „mintát”. A tejszínhab felé málnát, a málna felé tejszínhabot nyomunk.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: A málnán kívül bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top