Gasztro

Csokoládés-banános rétes

Mirelit vajas tésztába töltött csodás finomság


Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 1 csomag mirelit vajas tészta
  • 2 csomag csokoládés főzőpuding
  • 6 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 3-4 banán
  • 1 tojás a kenéshez

Csokoládés-banános rétes

Elkészítés:

A tejszínt felmelegítjük a cukorral, a pudingport elkeverjük a tejjel, és a tejszínhez adva sűrű pudingport főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.
A kinyújtott tésztát megfelezzük, majd a pudingból egy-egy rudat képzünk rajta. A karikára vágott banánokat belenyomkodjuk, majd a tészta széleit megkenjük tojással, és a töltelékre hajtjuk úgy, hogy fedjék egymást.

A rudakat kívülről is megkenjük tojással, és 180-190 C fokos gőzös sütőben aranybarnára sütjük.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top