Gasztro

Sütőtökös-kakaós muffin narancskrémmel

Alighanem a sütőtök is azon karakteres ételek közé tartozik (a mazsola vagy az olajbogyó társaságában), amely két nagy táborra osztja az emberiséget: olyanokra, akik nagyon szeretik, és azokra, akik ki nem állhatják.

Hozzávalók 18 nagyobb darabhoz:

  • 35 dkg liszt
  • 7 dkg keserű kakaópor
  • egy-egy kiskanál sütőpor, szódabikarbóna
  • egy kiskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • egy kiskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg margarin, megolvasztva
  • 20 dkg cukor
  • egy bögre (2 decis) sült- vagy pároltsütőtök-püré
  • 250 ml kefir
  • 3 tojás

A narancskrémhez:

  • 50 g puha vaj
  • 100 g mascarpone
  • egy narancs reszelt héja
  • egy evőkanál narancslé
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A muffintésztához: egy nagy, öblös tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóporral. Add hozzá a mézeskalácsfűszert és a fahéjat is.

Egy másik edényben keverd krémessé a tojásokat a cukorral, add hozzá a megolvasztott, szabahőmérsékletre lehűlt margarint és a kefirt. Dolgozd össze a kétféle masszát, majd keverd bele a sültsütőtök-pürét.

A muffinformákat béleld ki papírkosarakkal és kétharmad részig töltsd meg masszával.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsül.

Nagyon ízletes önmagában is, de feldobhatod narancsos mascarponekrémmel.

Ehhez a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd össze a krémsajttal, a porcukorral, a narancs reszelt héjával és levével. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az állaga szilárduljon, majd tetszés szerint kend meg vele a muffint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top