Gasztro

Libamáj, beteg máj!

Roger Moore brit színész, a felejthetetlen James Bond (és Angyal) újra csatába indult: a célpont ezúttal a libamáj, elítélte előállításának módját és "nevetségesnek" minősítette fogyasztását.

A színész levelet írt a londoni Selfridges áruház igazgatójának, felajánlva, hogy megvásárolja az áruház teljes libamájkészletét, mivel ez az ínyencség a libák tömésének eredménye.
„A kereskedelmi forgalomba kerülő libamáj beteg máj” – jelentette ki a 82 éves Roger Moore a Channel 4 tévében. „Az az ötlet, hogy egy beteg szervet fogyasszunk, teljesen nevetséges, de ha arra gondolunk, hogyan állítják elő, akkor még aljas is” – idézi a Magyar Távirati Iroda a legendás 007-es ügynök egykori megszemélyesítőjét.
Ezért, mondta, kész megvásárolni a Selfridges teljes libamáj-készletét, persze azzal a feltétellel, hogy az igazgató megígéri neki: nem fogja újra feltölteni a készletet. A színész mindeddig nem kapott választ ajánlatára. „Talán nem volt pénz a válaszlevél bélyegére” – jegyezte meg gúnyosan.
A Selfridges azonban nyilatkozott a Channel 4-nak, közölve, hogy vizsgálatot indít annak kiderítésére, történt-e bármiféle törvénysértés a libamáj előállítási folyamatában. A polcokon azonban marad a libamáj, mert karácsony előtt óriási iránta a kereslet – fűzte hozzá az áruház közleménye.
Roger Moore a brit Angyal sorozat hősének, Simon Templarnak a megtestesítésével vált híressé. James Bond szerepét 1973-ban vette át Sean Connerytól, a 007-es ügynök szerepét elsőként alakító elődjétől. Az elmúlt években humanitárius céloknak szentelte életét, többek között az UNICEF jószolgálati nagyköveteként a hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára gyűjtött adományokat. A színész támogatja a PETA állatvédő szervezetet is, amely kampányt folytat a libamáj előállításánál alkalmazott tömés kegyetlensége ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top