Gasztro

Étteremteszt: Mátyás étterem, a fúziós panoptikum

A tájjellegű, kicsit csárdát imitáló külcsín mögött kocsmahangulat és minőségi fúziós konyha rejtezik. S ez nem csak így leírva bizarr.

Mátyás étterem, a fúziós panoptikumA dolog úgy indult, hogy a szokásos havi ikres ízutazásunk kapcsán felmerült a hely neve, és néhány közelben lakó, az éttermet ismerő anya lobbija győzedelmeskedett. Jöttünk.

A különteremben kaptunk helyet, ahol a dekoratőr az étterem nevéből kiindulva panoptikumi szanálásokon begyűjtött pajzsokkal, buzogányokkal és különböző gyilkokkal szórta tele a falat, amelyre nem egy, hanem több festés is ráférne. Az ajtó mellett álló aprócska pohárszék kissé bontja a hangulatot, a dizájnos nyári bútorokról nem is beszélve.

A kiszolgálás igen értelmes, képesek az egyéni számlázási igényünket akceptálni, sőt maguktól érzik, hogy ez mindannyiunk számára a legjobb megoldás. Az italkínálat a szokásos, a ház limonádéjában viszont annyi a cukor és a narancs, hogy engem folyamatosan a narancsos vaníliasodóra emlékeztet.

Az ételek meglepőek. Pontosabban már az étlap is különös, ebben a környezetben szokatlan kínálattal kecsegtet. Nehezemre is esik a választás, majd miután eljátszom a struccsteak és a mangalicaszűz lehetőségével, egy bécsi szeletet rendelek, mert az azért igazi fokmérő.

Az étlap után a tálalás az, ami még sokat sejtet a konyhai személyzetről. Nem véletlenül gyanakszom, hiszen Mógor Attila személyében egy nemzetközi sikereket elérő, szakácsolimpiákon induló versenyző viszi a konyhát.

Ám a látvány alatt marad a minőség. A jól hangzó és láthatóan jól megkomponált ételek közepesen teljesítenek. A borjúbécsi frissen, ropogósan érkezik, kissé túl vékony, a hozzá kínált krumplisaláta ízei nincsenek összeérve.

Desszertnek egy somlóit rendelek, szintén – úgy hiszem – vízválasztó. A somlói tészta-dió-csokoládé része rendben, bár kissé száraz, de a tejszínhab fojtós. Az asztaltársaság által rendelt desszertek is formásak, de többek beszámolója szerint túlméretezettek és túlságosan édesek.

Összességében jó a hely. Csárdának túl úri a kínálat, minőségi étteremnek csapnivaló a helyiség. Ha változtatnak a belső kialakításon, és képesek összhangba hozni a konyha teljesítményével, amiről viszont lekerül a mennyiségi kényszer, akkor jó lesz, de ahhoz még hosszabb utat be kell járniuk. Drukkolok nekik, hogy sikerüljön.

Mátyás étterem, a fúziós panoptikum

NLC-tipp: a helyet gyakran látogatók szerint a bécsi szelet és a csülök az, amiért érdemes ide betérni, de azért nem árt a pincért megkérdezni, hogy mi a konyhafőnök aznapi ajánlata.

 

Árak:

  • Levesek: 700 forinttól 1250 forintig.
  • Előételek: 1150 forinttól 2450 forintig.
  • Főételek: 1850 forinttól 5620 forintig.
  • Desszertek: 920 forinttól 1300 forintig.

 

Mátyás vendéglő
1152 Budapest, Bánkút utca 55.
www.matyasvendeglo.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top