Gasztro

Fasírt másképp – Kukoricás-répás fasírtgolyók házi ketchuppel

Ha unod már a fasírtot, dobd fel friss zöldségekkel!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg  kukorica
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukkini
  • 4 szál újhagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

A ketchuphöz:

  • 40 dkg friss vagy konzerv paradicsom, 
  • 20 dkg édes piros paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis zellergumó
  • só, bors
  • méz

Kukoricás-répás fasírtgolyók házi ketchuppel

Elkészítés:

Reszeljük le káposztareszelőn a répát és a cukkinit, pár perc alatt dinszteljük meg az olajon. Keverjük a zöldségeket a húshoz, adjuk hozzá a kukoricát, a felaprított újhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást. Sózzuk, borsozzuk a fasírtot, formázzunk golyókat belőle, aztán forró olajban süssük ki.
A ketchuphöz pucoljuk meg a hagymát és a zellert, vágjuk félbe őket, a paprikát szeleteljük fel. Adjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, mézzel édesítsük, és főzzük egy órán át a szószt, majd botmixerrel turmixoljuk le.

Tipp:
A répán és a cukkinin kívül más zöldségeket is elrejthetünk a fasírtban

Elkészítés: 25 perc
Főzés: 1 óra

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top