Csodás finomság - Csokoládés sajttorta

(sütés nélkül)

Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.

Hozzávalók 18 cm-es formához:

  • 15 dkg csokoládés keksz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé

Csokoládés sajttorta sütés nélkül

Elkészítés:

Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.
Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt a verjük fel habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.
Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.

Reszelt csokoládéval díszítsük.


Előkészítés: 25 perc
Hűtés: 12 óra
3412 kcal (az egész sajttorta)
Megosztás sor:
Megosztás
 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_879276 2011-10-15 08:53

Maxim, kézi habverővel verd. Strapás, de szebb és stabilabb habot lehet vele verni. A gépinek a kis fordulata is vajat köpül, legalábbis az enyém igen.

 

Diabosat meg simán lehet belőle csinálni, van egyfajta csokidarabos keksz (spanyol, nem jut eszembe a neve) mindig abból csinálom a tortaalapot, tökéletes. Diabos étcsoki is van, a porcukor helyett meg mehet nyírfacukor. Én mást nem szoktam lecserélni a receptekben, csak amiben kifejezetten cukor van.

 

Megtaláltam, ilyen a keksz. 

Torolt_felhasznalo_567762 2011-10-15 08:35

Öööö...izééé... valaki tud abban segíteni, hogyan verjem fel úgy a tejszínt, hogy ne legyen belőle vaj?

Torolt_felhasznalo_567762 2011-10-15 08:34

Ez baromi jól hangzik! Csak ki kellene kisérleteznem a diabos változatát.

kivi39 2011-10-15 08:29

1 dl tejszínt ír bele. Lehet, hgoy ezért lett lágy a tortád, mert sok volt benne a tejszín? De jól néz ki, én is ki fogom próbálni.

bodnarp 2011-10-15 07:41

Én is megcsináltam a receptet dupla adaggal nagy tortaformába. Mivel a tejszínt nem írta mennyi kell bele, én 2 zacskóval tettem. Nem folyt szét, de legközelebb én is teszek bele zselatint. Amúgy nagyon finom lett.

bigacsiga2 2011-10-14 23:35

Nem hiszem, hogy szétfolyik, nincs ami folyna rajta. 

 

 

 

 

 

mütyürKata 2011-10-14 22:38

sajnos ez a recept így nem állja meg a helyét, szétfolyik az egész! zselatint kell bele rakni, vagy meg kell sütni!

Nők Lapja Cafe 2011-10-14 22:38

Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.

Tovább a cikkre...