Csodás finomság - Csokoládés sajttorta

(sütés nélkül)

Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.

Hozzávalók 18 cm-es formához:

  • 15 dkg csokoládés keksz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé

Csokoládés sajttorta sütés nélkül

Elkészítés:

Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.
Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt a verjük fel habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.
Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.

Reszelt csokoládéval díszítsük.


Előkészítés: 25 perc
Hűtés: 12 óra
3412 kcal (az egész sajttorta)
Címkék: mascarpone, keksz, sajttorta

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

mütyürKata 2011-10-16 12:50

Lehet, hogy nem hiszed, semmi baj ezzel, nekem viszont ez a recept nem vált be. A fórum meg azért van, hogy segítsünk egymásnak. Drága hozzávalókból készül, csak a sajtok hozzá 1000 Ft-ba kerülnek, és elég bosszantó, hogy a tortaformát nem tudod kinyitni, mert folyik. Nem tudom, mi volt a baj, lehet a tejszín, de a biztonság kedvéért én tennék bele zselatint. Mikor beleöntöttem a krémet a formába, már akkor láttam, hogy túl híg, de a recept annyira ígérte a sikert, hogy elhittem. Nem mondom, lehet én is hibáztam valahol, de a recept sem tökéletes!

Torolt_felhasznalo_799324 2011-10-15 09:21

Így van! 

 

Az elsőt én is "elrontottam",mert a recept szerint mentem... - ami mostanában elég sokszor előfordul,hogy találok egy tuti(nak) tűnő recepetet,aztán....kuka  -



A másodikat sütöttem,én csináltam hozzá karamell szószt,olyan mint a mekiben van a fagyihoz...karácsonykor,Isteni lett...csak kevés. 

   


A második próbálkozás zselatinos,és citromos változat volt,ez csak a fiamnak ízlet,be is nyomta egy nap alatt. :D 

 

De most majd kipóbálom ez a csokisat,zselatinnal...Ugyis a cicanyuszinak jön a szülinapja  

Xanthia 2011-10-15 09:17

Én gépivel szoktam, soha nem lett belőle vaj. Monjuk, jéghidegnek kell lennie a tejszínnek hozzá, az biztos.

Torolt_felhasznalo_879276 2011-10-15 08:53

Maxim, kézi habverővel verd. Strapás, de szebb és stabilabb habot lehet vele verni. A gépinek a kis fordulata is vajat köpül, legalábbis az enyém igen.

 

Diabosat meg simán lehet belőle csinálni, van egyfajta csokidarabos keksz (spanyol, nem jut eszembe a neve) mindig abból csinálom a tortaalapot, tökéletes. Diabos étcsoki is van, a porcukor helyett meg mehet nyírfacukor. Én mást nem szoktam lecserélni a receptekben, csak amiben kifejezetten cukor van.

 

Megtaláltam, ilyen a keksz. 

Torolt_felhasznalo_567762 2011-10-15 08:35

Öööö...izééé... valaki tud abban segíteni, hogyan verjem fel úgy a tejszínt, hogy ne legyen belőle vaj?

Torolt_felhasznalo_567762 2011-10-15 08:34

Ez baromi jól hangzik! Csak ki kellene kisérleteznem a diabos változatát.

kivi39 2011-10-15 08:29

1 dl tejszínt ír bele. Lehet, hgoy ezért lett lágy a tortád, mert sok volt benne a tejszín? De jól néz ki, én is ki fogom próbálni.

Igényes egyedülállók társkeresője
Elittárs: regisztráljon és találja meg az elvárásainak megfelelő társat!

További információk>>>