Gasztro

Öt perces vacsora – Cheddaros-szalonnás melegszendvics

Amikor este hazaesünk a munkából, mindenhez van kedvünk, csak ahhoz nem, hogy további órákat töltsünk a konyhában. Kiváló megoldás lehet néhány különleges melegszendvics, annak, hogy mit alkotunk, csak a képzeletünk, illetve az otthon fellelhető alapanyagok szabnak határt.

Hozzávalók 4 egész szelet kenyérhez:

  • 25 dkg cheddar sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1 teáskanál limelé frissen facsarva
  • kis csipet bors
  • teljes kiőrlésű vagy rozsliszttel  készült kenyér
  • 12-15 szelet szalonna
  • 1-2 paradicsom

Cheddaros-szalonnás melegszendvics

Elkészítése:

Megsütjük a szalonnaszeleteket, majd amikor kész, apróra vágjuk őket.
Egy edénybe tesszük a lereszelt sajtot, a limelevet, a Worcestershire szószt, az apróra vágott fokhagymát és a borsot, majd addig keverjük, míg egy kenhető masszát kapunk.
A kenyérre hintjük a szalonnadarabokat, majd kenyerenként 2 evőkanál sajtos krémet kenünk rá. Mindegyik tetejére helyezünk egy-egy szelet paradicsomot, majd sütőtől függően körülbelül 5 percig grillezzünk, amíg aranybarnára sül.

Tipp:
megsüthetjük serpenyőben is, akkor olajspray-vel spricceljük meg.

584 kcal/szelet

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top