Epres fehércsokoládé torta

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
2009. 07. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Hozzávalók 3-4 mini vagy egy nagy tortához:

a tésztához:
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál rum
A krémhez:
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg jó minőségű fehércsokoládé
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 3 evőkanál Triple sec
+eper a díszítéshez

Epres fehércsokoládé torta

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból klasszikus módon csokoládés piskótát készítünk, majd sütőpapírral fedett tepsire kb. 10 cm átmérőjű tortalapokat kenünk. Ha nem mini tortákat, hanem egy nagyot szeretnénk készíteni, akkor háromfelé osszuk el a tésztát, egy tortához ugyanis 3 lap kell. 180 C fokon megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokoládét, és kevergetjük, míg el nem olvad. Hagyjuk kissé lehűlni, és hozzákeverjük a vaníliát, illetve a Triple sec-et, végül 5 dkg puha vajat. Géppel felhabosítjuk, hogy kenhető, de ne túl kemény legyen. A piskótalapokat a krémmel és a szeletelt eperrel egymásra rétegezzük, a külsejét is bevonjuk krémmel, és jól megrakjuk a tetejét eperrel. Persze akinek nem a mennyiség, hanem a minőség számít, bonyolult mintákat is kanyarinthat eperből a torta tetejére.

Elkészítési idő: 1 óra

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra


Olvass tovább

Hozzászólások