Gasztro

Epres Eckler fánk

Hozzávalók 12-15 darabhoz:

  • 40 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3-4 egész tojás
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • fél rúd vanília

Epres Echler fánk

Elkészítés:

A vizet, vajat, sót egy lábosba tesszük, felforraljuk, a liszttel addig főzzük, míg a fazék faláról le nem válik. A felütött tojásokat elkeverjük, és apránként hozzáadjuk, akkor jó a tészta, ha a két ujjunk közt szálat tudunk húzni belőle.
Papírozott sütőlemezre nyomózsák használatával hosszú formákat készítünk belőle, majd 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Kihűlés után fűrészfogú késsel kettévágjuk. A tejszínt a porcukorral és a vaníliával habbá verjük, a megmosott és felszeletelt eprekkel a fánkok közepére rétegezzük.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top