nlc.hu
Gasztro
Sonkás kalács

Sonkás kalács

Hozzávalók:

• 50 dkg liszt
• 1 zacskó szárított élesztő
• 1 csipet só
• 1 ek. cukor
• 1 natúr joghurt
• 2-3 ek. olaj
• kb. 10 dkg apróra vágott sonka vagy tarja
• 1 tojás
• szezám- vagy napraforgómag

Elkészítése:

Egy nagy tálba szórd bele az 50 dkg lisztet, és keverd el egy zacskó instant (szárított) élesztővel, egy csipet sóval, egy evőkanál cukorral, majd a közepébe önts egy pohár natúr joghurtot, és adj hozzá 2-3 evőkanál olajat. Robotgéppel dolgozd el. Takard le, és langyos helyen keleszd a duplájára. Lisztezett gyúródeszkára téve, tetejét szórd meg apróra vágott sonkával, vagy tarjahússal (kb. 10 dkg.), ököllel nyomkodd a tésztába, majd ráhajtva a tészta felét még egyszer gyúrd át.

Ezután a tésztát oszd három részre, formázz belőle egyenként kb. 30 centis rudakat és copf-fonással fond össze, tetejét kend be egy tojás sárgájával és szórd meg szezám, vagy napraforgó maggal. Előmelegített sütőben, kb. 30 percig süsd készre.


Fonott kalács»
Kürtös kalács»
Nagykunsági kürtös kalács»
Hójai kalács»
Sonkás kalács»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top