Gasztro

Sajtban sült csirke

Egyszerű és mégis mennyei fogás. Omlós csirkecombok selymes sajt alatt.

5+1 friss tavaszi recept öt hozzávalóból - Sajtban sült csirkeHozzávalók:

  • 4-5 csirkecomb
  • 4 dl tejföl
  • 3-4 maréknyi reszelt sajt
  • pirospaprika
  • finomliszt

Elkészítés:

Az előre besózott csirkecombokat beleforgatom egy kis paprikás lisztbe, és egy olívaolajjal kikent tepsibe fektetem őket.

Ezután tejföllel borítom a combokat, és alaposan megszórom valamilyen reszelt sajttal (scarmoza, ementáli). A tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, és fólia nélkül sütöm a combokat úgy 25 percig. A készenlét tökéletes fokmérője, hogy mikorra válik aranybarnává a sajt a tetején.

Rizzsel tálalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top