Gasztro

Egyszerű, gyors vacsora: a toast

Két kenyér közé teszünk valamit vagy valamiket, majd megsütjük az egészet, és máris megkapjuk az angolok kedvencét, a toastot, ami ma már – hála a toast-sütők gyakoriságának – egyre több magyar otthonban is népszerű. Ez megint olyasmi, ami számtalan variációt elbír, így hát ne csak a kenyeret, de a fantáziánkat is használjuk bátran.

A toast-sütőnél azért álljunk meg egy pillanatra. Akinek ugyanis nincs ilyen eszköze a háztartásában, az sem esik ki a toastosok célcsoportjából, Tamás szerint serpenyőben is ugyanúgy elkészíthetjük ezt a meleg finomságot. Beletesszük a kenyérszeleteket, ráhalmozzuk mindazt, amit jónak látunk, rátesszük a másik kenyeret, és elkezdjük sütni. Egy szélesebb lapáttal időnként alaposan meglapogatjuk, majd óvatosan megfordítjuk. Ennyi.

Séfünk szerint a szárított sonkás és a szardellás-olívás toastot mindenképpen olívaolajjal locsolgassuk, vajat legfeljebb a soksajtoshoz használjunk. Az elkészített darabok kitűnő vacsorát képezhetnek, amihez már csak egy finom teát kell főzni, de magunkkal vihetjük a munkahelyre, vagy csomagolhatjuk a gyereknek tízóraira is.

Jó étvágyat!

 

Szárított sonkás – paradicsomos


Hozzávalók: 16 szelet toast kenyér, pármai sonka, paradicsom, parmezán sajt, olívaolaj

Egy-egy szelet kenyér közé sonkát, vékony karikára vágott paradicsomot, vékonyra gyalult parmezán sajtot teszünk. Kívülről kissé meglocsoljuk olíva olajjal és serpenyőben vagy toast sütőben mindkét oldalát megsütjük.

További két finom toast receptet (Soksajtos diós, Szardellás olivás toast) találhatsz a Nők Lapja február 25-én megjelenő, 9. számában!

Még több az e heti Nők Lapjából:

Ónódi Eszter: Zsigmond, a fiam a világ közepe »
D. Tóth Kriszta: Katicatündér kalandja »
Milyen a modern nő? »
Charles Spencer: A tündérmese nem volt tökéletes »
6 kérdés a cukorbetegségről »
Mi 3-an, Ők 3-an – Mérlegen a valóság »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top