Gasztro

Mentolos cukorkákat teszteltünk

Tombol az influenza, és rengetegen szenvednek megfázástól, torokfájástól is. Ha téged is ledöntött a kór, dobj be egy légúttisztító mentolos cukorkát. Most eláruljuk, melyik a legfinomabb!

Tic Tac Eucalyptus – Winter edition

A Tic Tac téli kiadása kék színével hívta fel magára a figyelmet, meg persze azzal, hogy pirosan hirdeti, hogy egy időszakos kiadásról van szó. Gyorsan le is kaptunk egyet a polcról, nehogy valamiről lemaradjunk.
Ahogy a cukor olvadni kezdett a szánkban, felismertük a jól megszokott, édeskés Tic Tac-máz ízét. Egy pillanatra azt gondoltuk, nem is lesz más ez sem, mint a klasszikus variáció. Aztán egyszerre csak felsejlett benne egy kis eukaliptusz, és a mentollal keveredve kellemes íze lett, bár erősebb, mint a klasszikus változaté. A dobozon hirdetett ígéretét is megtartja, tényleg tisztítja a légutakat, sőt kicsit még a nyelvet is zsibbasztja.

 
Ár: 99 Ft – CBA

Halter Eucalyptus – cukormentes

Csomagolása nagyon helyes, kellemes zöld, eukaliptusznövénykével az elején. Büszkén hirdeti magáról, hogy igazi svájci termék, bennünket is ezzel nyert meg.
A cukorkák szép zöldek, fényesek, harmóniában vannak a dobozkával. Az íze nagyon kellemes, édeskés-eukaliptuszos, jól eltalálták. Friss, de nem csípős, a nyelvet sem zsibbasztja.

Ár: 180 Ft – Reál

Winterfresh Mints Green Ice

A doboza kicsi, praktikus, könnyen nyitható, és okos adagolóval látták el. A fényes, fehér cukorkák íze a Winterfresh rágóéra hasonlít, kellemesen friss, nem túl erős, semmiféle kellemetlen utóízt nem éreztünk.

Ár: 159 Ft – Tesco

Mac Iver’s Ice Drops

Le kell írnunk, nincs mese, a csomagolása csúnya. Egy fémdoboz tetejére jeges-hópelyhes, giccses matricát ragasztottak.
Mikor kinyitottuk, kicsit elcsodálkoztunk, ugyanis hatalmas, fehér cukrokat találtunk benne valamiféle porral bevonva. De az igazi meglepetés akkor ért, mikor megkóstoltuk. Az ízének ugyanis semmi köze nem volt se a mentolhoz, se a jeges frissességhez. Mi inkább savanykásnak, banános-citromosnak mondanánk. És ha ilyennek hirdették volna, finomnak ítéltük volna.

Ár: 399 Ft – Lidl

Mynthon – Extra Strong

A doboz formája olyan, mint a Halter svájci cukorkáé, csak kicsit nagyobb. Kék és fehér, frissességet sugároz. A cukrok színe itt is a csomagoláshoz illő, sötétkék.
Extra erősnek hirdetik, de nem az, a légutakat tisztítja, de a nyelvet szerencsére nem csípi. Kis kesernyés mellékíz érezhető.

Ár: 139 Ft – Reál

Rheila – C-vitaminos, eukaliptuszos gumicukor (Müller)

A kis zacskó nem hivalkodó, egyszerű kék, zöld és fehér, felirat sincs sok rajta.
Helyes kis zöld, csepp formájú gumicukrokat találtunk benne, amiket cukorba forgattak. Ízük eleinte édeskés, aztán kellemesen eukaliptuszos, friss és nem csípős. Nekünk ez a kedvencünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top