Gasztro

Jani ünnepi hallevese

Legkedvesebb séfünk most közkinccsé teszi ünnepi hallevesének receptjét. Ha valaki nem kimondott halászlérajongó, de azért nem veti meg a pikkelyes jószágokat, nyugodtan próbálja ki ezt a receptet, nem fog csalódni!
Provence-i halleves

 

  • 1 kg tisztított, apróra vágott tengeri hal
  • 1 doboz hámozott, apróra vágott paradicsom
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 apróra vágott édeskömény
  • 1 apróra vágott zellerszár
  • 1 nagyobb kockákra vágott sárgarépa
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 1 db bagett
  • egy doboz fokhagymás majonéz
  • 4-5 löket olívaolaj
  • friss reszelt parmezán

A zöldségeket (hagyma, édeskömény, zeller, répa) megpirítom forró olívaolajon, és felöntöm a paradicsommal. Ha az egész felforrt, hozzáadom a halat, és kb. másfél liter vízzel felöntöm, felforralom, és lassú tűzön addig főzöm, míg a hal elkészül (kb. 30 perc). Ha a hal kész, a sűrűjét átrakom a turmixgépbe, és pürésítem. Egy nagyon sűrű szitán kanállal átpasszírozom (a gonosz szálkákat kiiktatva) egy másik lábosba. Felöntöm a maradék levessel, és nagyon lassú tűzön felmelegítem, sóval, borssal ízesítem, és tányérba szedem. A bagetett felszeletelem, forró grillen megpirítom. Vastagon megkenem fokhagymás majonézzel, rárakom a levesre, és megszórom parmezánnal. Csók a legnagyobb halimádónak, Áginak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top