Tárkonyos pulykaraguleves

Az ünnepi asztalra kerülő ételek elkészítését mindig alapos tervezés előzi meg. Van, aki ragaszkodik a hagyományok követéséhez, aminek elmaradhatatlan része a halászlé. Van, aki újítani szeretne, és a családi összejövetelt remek alkalomnak találja arra, hogy kipróbáljon valami pikáns, ünnephez illő új ízvilágot.

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
  • egy maréknyi zöldborsó,
  • 1 zöldségleveskocka,
  • 1-2 evőkanál szárított tárkony,
  • só, bors,
  • 2 dl tejszín,
  • liszt a habaráshoz,
  • fél citrom leve.

Elkészítés:

A vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold. Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig. Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a maréknyi zöldborsót, és kevés víz aláöntésével pirítsd le. Ízesítsd sóval-borssal, és párold csaknem puhára a húst és a zöldségeket. Amikor már a lé nagy részét elfőtte, szórd meg egy evőkanál liszttel, majd öntsd fel 1,5-2 liter vízzel. Dobd bele a zöldségleveskockát, és főzd addig, amíg minden hozzávaló teljesen megpuhul.
Ízesítsd bőségesen tárkonnyal, és sűrítsd tejszínes-lisztes habarással. Tálalás előtt csepegtess bele egy kevés citromlevet.

Megosztás sor:
Megosztás
 

Hozzászólások

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás