Gasztro

Citromos csirkebecsinált leves

Az ünnepi asztalra kerülő ételek elkészítését mindig alapos tervezés előzi meg. Van, aki ragaszkodik a hagyományok követéséhez, aminek elmaradhatatlan része a halászlé. Van, aki újítani szeretne, és a családi összejövetelt remek alkalomnak találja arra, hogy kipróbáljon valami pikáns, ünnephez illő új ízvilágot.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkeszárny, 4 db csirke-alsócomb,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • egy nagyobb darab sárgarépa,
  • egy citrom,
  • fél kiskanál édes-nemes pirospaprika,
  • egy leveszöldségkocka,
  • 2-3 babérlevél, só,
  • egy doboz (2 dl) tejföl,
  • egy púpozott evőkanál liszt.

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és egy evőkanál olajon párold puhára. Adj hozzá fél kiskanál pirospaprikát, egy karikára szelt sárgarépát és a csirke szárnyát, combját. Forgasd össze a húst a zöldséggel, majd pirítsd fehérdésig a húst. Öntsd fel másfél liter vízzel, fűszerezd sóval, babérlevéllel, a leveskockával, és főzd készre, amíg az összes hozzávalója megpuhul. Tedd félre a tűzről, facsard bele egy citrom levét, add hozzá a citrom reszelt héját. Majd melegítsd ismét, és sűrítsd be tejfölös-lisztes habarással. Ehhez keverj össze egy doboz tejfölt egy púpozott evőkanál liszttel, hígítsd egy kevés húsleves levével, majd keverd össze csomómentesen a levessel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top