Gasztro

Zöldbableves kapros túrógaluskával

A túró nem csak csuszába vagy gombócba való. Remekül megállja a helyét tésztával társítva, szárnyashússal rétegezve, vagy töltelékként, de még levesbetétként is!

Hozzávalók a leveshez:

2 evőkanál olaj,
300 g mirelit zöldbab,
2 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 zöldségleveskocka,
1 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
só, bors, citromlé.

A kapros túrógaluskához:

250 g túró,
egy maroknyi kapor, apróra vágva,
1 egész tojás,
2-3 evőkanál búzadara.

A leveszöldségeket tisztítsd meg, és vágd fel karikákra. A fagyasztott zöldbabot kissé olvaszd fel.

Az olajon pirítsd meg a sárgarépát és a fehérrépát. Adj hozzá egy kevés (kb. 1,5 dl) vizet. Szórd bele a zöldbabot, és hagyd néhány percig ebben a kevés vízben párolódni a zöldségeket. Ezután öntsd fel 1 liter vízzel, dobj bele egy zöldségleveskockát, és főzd készre.

Közben készítsd el a galuskát. A túrót villával tördeld szét, add hozzá a felaprított kaprot, tojást, egy kevés sót, és annyi búzadarát, amennyit felvesz. Ez kb. 3 evőkanálnyi. Vízbe mártott evőkanál segítségével formázz belőle galuskákat, és kanalazd a levesbe. Amikor felúsznak a leves tetejére, akkor sűrítsd tejfölös-lisztes habarással. Ehhez a tejfölt keverd össze a liszttel, önts hozzá egy kevés levest, és keverd csomómentesre. Folyamatos kevergetés mellett csurgasd vissza a levesbe. Forralás nélkül hagyd átmelegedni. Tálalás előtt ízesítsd a levest fél citrom levével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top