Gasztro

3+1 lélekmelegítő leves

Igazi lélekmelegítő lehet akár ebédre, akár vacsorára egy forró, gőzölgő, ínycsiklandó leves. Próbáld ki az ősz sztárzöldségeit!

Mire vágyik az ember ősszel és télen? Hogy túléljük ezt a nedves, vírusokkal teli, hűvös időszakot. És mire vágyik ilyenkor a gyomor? Leginkább laktató, melegítő és energetizáló ételekre. Használjuk ki a piacon található sötétzöld és narancssárga zöldségek vitalizáló színvilágát, és a hüvelyesekben rejlő őserővel gazdagítsuk étkezésünket.

3+1 lélekmelegítő leves

Almás sütőtökleves

Hozzávalók:

♦ egy evőkanál vaj
♦ 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
♦ 1 gerezd zeller kockákra vágva
♦ 1 darab sárgarépa
♦ sütőtök (kb. 1,5 kg-os)
♦ 1 nagyobb darab alma, gerezdekre vágva
♦ 8 dl húslevesalaplé
♦ só, bors, fahéj

Kevés vajon néhány percig párold az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott és a feldarabolt sárgarépát. Add hozzá a héjától megtisztított, feldarabolt sütőtököt és az almagerezdeket. Öntsd fel a húsleveslével, és addig főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak benne. Ekkor botturmix segítségével pürésítsd. Ízesítsd ízlés szerint sóval, csipetnyi borssal és fahéjjal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top