Gasztro

3 letesztelt hűsítő szörp

A nyári kánikulában mindig jólesik egy jéghideg frissítő. Felkutattuk, milyen finomságokkal csillapíthatjuk szomjunkat a nagy melegben. Az eredmény: van élet a nagyi bodzaszörpjén túl is...
Piroska – szamócagyümölcsszörp

Minden szempontból favorit lehetne a hungarikum titulusra. Minden ízében és részletében magyar, hazai, a miénk! Már a vörösen izzó tépős-csavarós kupak is szívet melengető, hiszen a kommersz égetett szeszek mámoros világával csábít, nemkülönben a „hubertuszos” formára fújt, nem éppen trendi üvegremek. A külcsín rettenetes diszharmóniája azonban ne ijesszen meg minket. Hiába a rémes szlogen – vörös szívben „ahogy szeretjük” kijelentés, a félmű szirup nosztalgikusan fincsi. A nyolcvanas évek tök egyszerű műszamócaízét csempészi vissza, megemlékezve az őrsgyűlésekről és a befőzésre képtelen nagyinál töltött vasárnap déli ebédekről. Meg kell viszont említenünk, hogy 33% szamócatartalmával kifejezetten erős a mezőnyben, azaz csendben hajtsunk fejet a minőség oltára előtt, és sok-sok jéggel kortyolgassuk el a panel erkélyén.
Ára: 479 Ft
Lelőhelyek: CBA, Interspar, Tesco, Auchan
Értékelés: 5/3

 

Yo – almaszörp

A nemzeti öntudatra ébredt közértláncunk húzótermékévé vált csodacsatár, a jéghidegen, szigorúan csak szívószál nélkül hörpölhető almafröccs. A nem túlbonyolított csomagolással bepróbálkozó (nyilván az árkategóriára is célozva) szirupcsalád újdonsült üdvöskéje – eddig a meggy vitte a prímet – remek ízharmóniát teremt. A termék mögött ott a know-how, hiszen a gyártó nevében ott sejlik a Granini, amelyet már régről ismerhetünk a gyümölcslevek piacáról. Szénsav nélkül félkarú óriás, de enyhe vagy sokkal inkább erős ásványvízzel, netán igazi ínyenceknek szódával parádés hangulatébresztő. Vízpartra, antialkoholistáknak szombat délutáni, kispolgári kerti újságolvasáshoz a telekre kifejezetten ajánlott. Gyümölcstartalma 45%, ez inkább fantasy kategória, de az íz telitalálata miatt nem firtatjuk. Ha nem lenne az Almdudler – ami nem almaital, no de mégis –, akkor hamar csúcsra járathatná a gyártó a terméket idehaza. Vigyázat, honlapja is van, ahol még a gyárat is meg lehet tekinteni – klikk ide! »
Ára: 682 Ft
Lelőhelyek: CBA, Interspar, Tesco, Auchan
Értékelés: 5/4

 

Méhes Mézes – vadrózsavirágszörp

Bioboltokban és delikáteszekben akadhatunk leginkább erre a hazai gyöngyszemre. A Méhes Mézes elnevezésű termékcsalád Győrből származik, és remélhetőleg mind több és több helyen fogadják majd be szeretettel. Végre egy ízlésesen felcímkézett hazai produktum, amelynek a kupakja még praktikus is. A 40% vadrózsavirág-kivonatot tartalmazó nedű felettébb izgalmas ízmixtúrát alkot. Idősebbeknek talán a legkevésbé sem meglepő, hogy virágszirmokból készített szirupot fogyasszanak – lásd rózsasziromszirupok, levendulaszörp –, azonban még az ínyenceket is meglepheti ez a kellemesen összeillesztett aroma, amelynek a másik alkotóeleme a méz. Ez a szörp nem a frissítő kategóriába tartozik, bár jéghidegen is nagyon finom, de az íze leginkább szobahőmérsékleten adja ki magát. Versírogatás, romantikus regények olvasgatása vagy épp egy hosszúra nyúlt telefoncsevej mellé.
Ára: 900 Ft
Lelőhelyek: bioboltok, delikáteszek
Értékelés: 5/5

 

Ital.lap.hu »
Gyümölcsszörp.lap.hu »
Üdítőital.lap.hu »

Bodzaszörp tartósítása »
Eperlekvárból eperszörp »
Meggyszörp »

3 jegesteát teszteltünk »
Arckrémeket teszteltünk »
Frissítő citrusok tesztje »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top