Gasztro

Ratatouille római tálban

A lecsó a magyar konyha egyik különleges és jellegzetes eledele. Van, aki rizzsel szereti, van, aki tojással, van, aki kolbásszal gazdagítja, egyesek császárszalonnával, virslivel... Egy hatalmas, nagy karéj fehér kenyér kíséretében.

Hozzávalók:

• 2 cukkini
• 2 padlizsán1 darab édes kaliforniai paprika
• 2 fej lila hagyma
•2 gerezd fokhagyma
• 2 darab érett paradicsom vagy 1 konzerv-daraboltparadicsom
•2-3 evőkanál olívaolaj, 1 babérlevél
•1 deci víz vagy 1 deci fehérbor, só, bors, oregánó, majoránna
• kakukkfű
•1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

A római tálat áztasd be egy órára.

A paprikákat, a cukkinit és a padlizsánt kockázd fel, karikázd fel a vöröshagymát és a paradicsomokat. Egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon párold meg a hagymát és a zúzott fokhagymát. Szórd rá a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát, és erős lángon főzd 5-8 percig. A párolás után tedd át a zöldségeket egy római tálba, add hozzá a friss paradicsomdarabokat vagy a paradicsomkonzervet. Fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, oregánóval, csipetnyi kakukkfűvel, és önts hozzá egy deci vizet vagy fehérbort. Hideg sütőben kezdd el sütni, fedővel, 200 fokon, 1 órán át. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még az ételt néhány percig, hogy a teteje megpiruljon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top