Gasztro

Makrobiotikus salátatál: babsaláta barna rizzsel

Íme a nyár egyik legegészségesebb, könnyed vacsorája, a saláta. Vitamindús és kalóriaszegény. Kiváló alapja lehet egy ízletes, változatos, látványos, nem túl hizlaló vacsorának, főleg, ha valamilyen zöldsalátát más hozzávalókkal (zöldség, hús, gyümölcs) is kiegészítesz.

Hozzávalók:

• egy csésze barna rizs
• egy csésze bab (vagy babkonzerv)
• ½ fej vöröshagyma
• fél kígyóuborka
• egy csésze savanyú káposzta
• fél fej vöröshagyma
• néhány rózsa párolt brokkoli
• szójaszósz

 

A barna rizst és a babot előzetesen áztasd be néhány órára.

A barna rizst háromszoros mennyiségű vízzel főzd puhára. Párold meg a babot és a brokkolit is.

A babsalátához keverd össze a hozzávalókat: a főtt babot, az apró darabokra vágott hagymát és a savanyú káposztát. Szórd rá a felszeletelt uborkát.

Kevés olívaolajon párold meg vöröshagymát és a brokkolirózsákat. Ízesítsd egy-két csepp szójaszósszal.

Tálaláskor a tányér 50-60 százaléka legyen a barna rizs, 40 százalék a vegyes saláta és a hagymás-szójás brokkoli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top