Gasztro

Török feta sajtos, kapros pogácsa

Gyakran fogyasztják reggelire tea mellé, jellegzetes félhold formátumban sütve. Érdekessége, hogy élesztõ helyett sütõporral készítik.

Hozzávalók:


• 2,5 dl török vagy görög joghurt
(Ez sűrűbb a hazainál, arab boltokban kapható. Hasonló jellegű elkészíthető otthon is a tejföl és a joghurt egyenlő arányú keverékéből.)
• 1 dl olaj
• 1 dl olvasztott vaj
• 1 egész tojás
• 1 tojássárgája
• 35 dkg liszt
• 1 kiskanál só
• 2 kiskanál sütőpor
• 20 dkg feta sajt
• egy csokor kapor, pár szem fekete olívabogyó, fekete szezámmag, kömény, esetleg őrölt pirospaprika a tetejére

Egy nagy tálba szórd bele a lisztet, add hozzá a sütőport, az egy egész tojást, a sót, és morzsold bele a feta sajtot. A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsd fel, és szórd a többi alapanyaghoz. Öntsd hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, és alaposan gyúrd össsze a masszát. Lisztezett deszkán nyújtsd ki kétujjnyi vastagra. Fogj egy kisebb átmérőjű poharat, lisztezd be, és szaggass belőle pogácsákat. Tetejüket kend meg a tojássárgájával, és szórd meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top