Gasztro

Bomba jó golyók!

Mi az, kicsi, gurul, sütés nélkül készíthetõ, jóízû, és mindig sikert arat? Összegyûjtöttük a régmúlt és napjaink közkedvelt retrogolyóit, bombáit, csemegéit, házi készítésû bonbonjait! Kizárólag kerekded formában.

A házi készítésű kókuszgolyó és társai talán az első lépcsőfokot jelentették mindazok számára, akiket egyszer megérintett a konyhatündérség szele. Mert ezek a csemegék igen változatosak, sütés nélkül, gyorsan elkészíthetők. Kiválóan lehet bennük a megmaradt süteményt, piskótaszéleket vagy a már megunt háztartási kekszet újrahasznosítani, különböző aszalt gyümölcsökkel, mandulával, dióval, mézzel, csokoládédarabkákkal és más nyalánkságokkal feldobni. Ezek a falatnyi finomságok különösen hasznosak akkor is, ha nincs kedvünk főzőcskézni, sütőt begyújtani. Mutatós látványukra a legzordabb vendég is megemeli a kalapját előttünk. És olyan egyszerű elkészíteni, hogy még egy gyerek is össze tudja állítani. És rendszerint szeretnek is pacsmagolni vele. Mi, felnőttek pedig nosztalgiázunk a régi ízek után.

 

Receptek:

Kókuszgolyó
Hamis Raffaello
Kávébomba
Kókuszos-meggyes túróbomba
Puncsgolyók
Rumos golyók
Gesztenyegolyó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top