Gasztro

Bretagne-i almatorta

Hozzávalók:


• 4 tojás
• 20 dkg cukor
• 2 evőkanál almalé
• 20 dkg vaj
• 20 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 1 kg édes alma

A mázhoz:

• 5 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1 evőkanál vékonyra szeletelt mandula
• 1 tojás

A tojásokat robotgép segítségével keverd krémessé a cukorral és az almalével együtt. Olvaszd meg a vajat, és a sütőporral elkevert liszttel felváltva adagold a tojásos krémhez. Egy levehető kerek tortaforma széleit és az alját vajazd ki, az almákat pedig tisztítsd meg a héjától és a magházától, és vágd fel cikkekre. A tészta felét öntsd a formába, oszd el rajta az alma kétharmadát, fedd be a maradék tésztával, és rendezd el rajta a megmaradt almát.
A mázhoz olvaszd meg a vajat és keverd bele a cukrot, majd hagyd kihűlni. Keverd hozzá a hántolt mandulát és a tojást. Kend el az almákon, majd előmelegített sütőben süsd kb. 40 percig. A sütési idő második felében (kb. 20 perc után) takard le alufóliával a tetejét, nehogy megégjen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top