Gasztro

Mustáros marinád

A húsfajták közül elsősorban sertés-, marha- és bárányhúshoz ajánljuk.

Hozzávalók:

• 1 dl olívaolaj
• 3 evőkanál dijoni mustár
• 2 evőkanál balzsamecet
• 1 evőkanál mustármag
• 1 vékony szelet bacon
• 1 evőkanál barna cukor
• 2 teáskanál vegyes kerti fűszer
• durvára őrölt fekete bors

Elkészítés: Elsőként a mustármagot teflonserpenyőbe tesszük, és szárazon 2-3 percig világosra pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Eközben összedolgozzuk a további hozzávalókat, és végül belekeverjük a megpirított mustármagot is. Egy lefedett fémedényben egész éjszakára hagyjuk pácolódni a húst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top