Gasztro

Ha nem tudsz lemondani róla…

Végre itt a nyár. Akarva - akaratlanul is sokkal egészségesebben táplálkozunk ilyenkor, mint a téli idõszakban.





A zöldségesek pultjai szinte roskadoznak a finomabbnál finomabb zöldségektől és gyümölcsöktől, amelyeket nem lehet nem megkívánni.

Ezzel így van az én családom is. Az illatos földiepernek, a zamatos körtének, a ropogós cseresznyének nem tudnak ellenállni. A délutáni uzsonnánk így szinte mindig gyümölcs, gyümölcssaláta, vagy natúr joghurt valamilyen friss gyümölccsel ízesítve. Szerencsére ilyenkor háttérbe szorulnak a csokoládék és a kekszek, ami nemcsak a vonalainknak, de az egészségünknek is kedvez.





A vacsoráink is sokkal könnyedebbek ilyenkor. Nem kívánjuk a nehéz pörkölteket, és a zsírosabb falatokat. Helyettük friss saláták és grillezett húsok kerülnek az asztalra.

Nálunk jól bevált recept: szedj össze minél többféle zöldséget a zöldségesnél, legyen benne paradicsom, paprika, uborka, káposzta, sárgarépa, retek, újhagyma vagy bármi, ami még eszedbe jut, öntsd nyakon natúr joghurttal és keverj hozzá majonézt.

Ehhez azután mindenki fogyaszthat kedve szerint grillezett húsokat, pirított kenyérkockát, hiszen a nyár a grillezések időszaka is.





A legjobb hétvégi időtöltés, amikor már délelőtt összejön a család, és a barátok, és kellemes beszélgetés, borozgatás mellett nekilátunk a közös grillezésnek. A férfinép munkája ilyenkor a tűzgyújtás és a parázskészítés, illetve ők sütik a húsokat is, közben mi nők elkészítjük a salátákat. Itt azután tényleg csak a fantáziánk szabhat határt a sokféle finomságnak. Előszeretettel készítünk vegyes friss salátákat, tésztasalátákat, franciasalátákat, de mindig belekerül egy – egy igazi egzotikus újdonság is, a repertoárba.






Természetesen a majonéz az egyik elmaradhatatlan kelléke ezeknek a grill partiknak, hiszen rengeteg ételnek ad különleges harmonikus ízt. A társaság kedvence, a Globus majonézzel készült falatok, ráadásul idén megjelent a Globus majonéz light változata, amely 30%-kal csökkentett energiatartalommal rendelkezik.

Ennek köszönhetően azok is bátran fogyaszthatják, akik vigyáznak a vonalaikra, de szeretnék továbbra is élvezni a majonéz csodás ízét. Most már senkinek nem kell lemondani az igazi majonézes finomságokról, és indulhat a grillszezon!


Receptekért látogass el a Globus majonéz honlapjára! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top