Gasztro

Még a kelt tészta készítése is gyerekjáték a Sütigyárban

Bejgli, kakaós csiga, túrós bukta, pizza vagy croissant. Mi jut errõl eszünkbe? Sajnos gyakran az a sok veszõdség, ami a kelt tészták elkészítésével jár.




No és mi jut arról eszünkbe, hogy kenyérsütő gép? Kenyér, amihez macera a megfelelő lisztet beszerezni, és talán még egy gép a konyhában, amit kerülgethetünk, porolhatunk, és ami a főzőcskézés és sütögetés teréből megint csak helyet vesz el.

Itt az ideje, hogy töröljük ezeket a berögződéseket. A kenyérsütő egy hihetetlen segítséget jelent, ha ki tudjuk használni a lehetőségeket, amiket nyújt.

Képzeljük csak el családunk pillantását, amikor reggel a finom fonott kalács illatára ébrednek, vagy amikor a gyerekek szülinapi buliján házi pizzával kínáljuk meg a kis vendégeket. Arról nem is beszélve, hogy milyen érzés olyan croissant-t vagy kakaós csigát csomagolni a gyerekeknek uzsonnára, amit mi magunk sütöttünk.





A Rama Sütigyár most egy olyan receptfüzetet állított össze, amiben az alapreceptek találhatók. Reggelire briós vagy fonott kalács, vendégvárónak pogácsa, ünnepekre kuglóf. Próbáljuk ki őket, és meglátjuk, hogy tényleg gyerekjáték az egész. Az összetevőket csak megfelelő sorrendben a kenyérsütőbe adagolni, a következő másfél órában akár az ebédet is elkészíthetjük, majd a megkelt és megdagasztott kész tésztát kell kinyújtanunk, megtöltenünk vagy tetszés szerint formáznunk, és már mehet is a sütőbe.





Látogasson el a www.rama.hu  honlapra, ahol letöltheti receptfüzetünket, vagy vegyen részt nyereményjátékunkban, ahol 2 hetente 50 db Moulinex kenyérsütőt nyerhet, vagy a fődíjat, a 3 „Samsung Sütigyár” egyikét.

Részletek: www.rama.hu
 
Elfelejthetjük a bonyodalmas, eddig csak a nagymamák tudományának tartott kelt tészta mítoszát, és finomabbnál finomabb csemegékkel örvendeztethetjük meg a családunkat.

Fontos tanácsok
• A jó kelt tészta egyik feltétele, hogy minden hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen. Tehát a margarint, a tejet, a tojást vagy a túrót időben ki kell venni a hűtőszekrényből.
• Mikor a sütőt előmelegítjük, mindig tegyünk be a sütő aljára egy meleg vízzel félig telt lábast, ugyanis ahhoz, hogy a kelt tészták jól átsüljenek, gőz kell.

Süteményillatú pillanatokat kívánunk!










Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top