Gasztro

Sült vaníliakrém karamellel

Hozzávalók 4 személyre

A vaníliakrémhez:


• 4 tojás
• 5 dl zsíros tej felmelegítve
• 1 kiskanál vaníliaeszencia
• 16 dkg cukor

A karamellhez:

• 16 dkg cukor
• 1 kiskanál citromlé

4 kisebb hőálló szufléforma.

A vaníliakrémhez a tojásokat és a cukrot egy robotgép segítségével verd fel, majd ehhez apránként csurgasd bele a meleg tejet, keverd össze, és szobahőmérsékleten tedd félre hűlni.

Készítsd el a karamellt:

Egy lábosban olvaszd fel a cukrot a citromlével együtt, egészen addig, amíg barnulni nem kezd. Vedd le a tűzről, és egyenletesen oszd el a szufléformák alján. Néhány percig hagyd hűlni és keményedni.
Közben melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra.
A tojásos masszát öntsd rá a karamellre, és a formákat tedd bele egy nagyobb sütőformába. Ezt a sütőformát öntsd fel annyi meleg vízzel, amennyi a beleállított kisebb formákat kétharmadrészt ellepi. Vízfürdőben főzd 25-30 percig.
Az edénykéket ebben a vízfürdőben hagyd még néhány percig hűlni, majd vedd ki, és szobahőmérsékleten hűtsd, majd tálalásig tárold hűtőszekrényben. Tálaláskor egy kés segítségével lazítsd meg a széleit, és fordítsd ki fejjel lefelé a formából, hogy a karamell kerüljön felfelé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top