Gasztro

Töltött, sült zsömle

Hozzávalók:


• 4 db zsömle
• 25 dkg tehéntúró
• 2 dl tejföl
• só, bors


Elkészítés:


A túrót kikeverjük a tejföllel, arra vigyázzunk csak, hogy ne legyen túl híg. Sóval, borssal ízesítjük. A zsömlék tetejét levágjuk, a belüket kézzel kikaparjuk. A „zsömleüregbe” beletöltjük a a túrómasszát, és a levágott „zsömletetőt” a tetejére tesszük. A kész zsömléket tepsibe rakjuk, és addig sütjük közepes lángon, míg a tetejük ropogósra pirul.


További ötletek:


A zsömléket valójában bármilyen krémmel megtöltheted. Szoktam még tonhalkrémet készíteni, ha volt annyi eszem, hogy vettem tonhalkonzervet.


Hozzávalók:

• egy tonhalkonzerv
• 1/2 fej hagyma
• 1/2 dl tej
• teáskanál vaj

A felvágott hagymát a vajon megpirítom, felöntöm a tejjel, majd hozzáadom a tonhalkonzervet és egy csipet szerecsendiót. Utána botmixerrel az egészet összeturmixolom. Ha túl hígra sikeredik, a zsömlék kivájt, puha belsejét is hozzáturmixolom.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top