Gasztro

Mixelj és hûsölj – kortyok a turmixgépbõl

A jeges tejes és joghurt alapú italok a világon mindenhol népszerûek: az indiaiak fûszeres lasszit kortyolnak, a törököknél az ayran (joghurtital) népszerû, az angolok smoothie-t rendelnek. Próbáld ki te is a tejes finomságokat!






Nincs ízletesebb és táplálóbb ital egy tejes-tejszínes-joghurtos turmixnál. A jól elkészített mixszel kiváltható bármelyik étkezési fogás: iható reggel, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára – attól függően, hogy a diétánk része, vagy csak ínyenckedésre szánjuk.
Elő hát a turmixgéppel, a jégkockával és a gyümölcsökkel!






Epres-banános turmix
Jeges forró csoki
Málna shake
Mandulás tej
Nutella turmix
Pina Colada turmix
Nyári vitaminbomba
Zöldésges natúr-mix


 



 



 


Mit mivel turmixoljunk?


Menj bátran a fejed és a gyomrod után – persze azért nem árt odafigyelni az ital tápértékére is:
• Ha számodra fontos a vitaminbevitel ízesítsd kevés túróval, natúr, vagy gyümölcs joghurttal, 100%-os narancslével, ásványvízzel.
• Ha táplálóbb, dúsabb italt szeretnél készíteni, hígítsd tejjel, szójatejjel, kókusztejjel vagy tejszínnel.
• Ha ínyenckedni akarsz, dúsítsd citrom, vagy narancs reszelt héjával, egy csipetnyi őrölt fahéjjal, gyömbérrel, olvasztott csokoládéval, vaníliarúd kikapart belsejével, mogyorókrémmel stb.
• Kombináld gyümölccsel: a legegészségesebb, legintenzívebb ízt akkor kapod, ha friss idénygyümölcsöt használsz. A turmixolásban az a csodálatos, hogy a konzerv és fagyasztott gyümölcsök egyaránt jó alapanyagnak bizonyulnak. Sűrítő anyagként a banán mindig számításba jöhet. Vészhelyzetben pedig a málna, vagy áfonyaszörp is megfelelő összetevő lehet.
• Kombináld zöldségekkel: a legelszántabb fogyókúrázók kedvelt itala a friss primőrzöldségek pépesítése. Többnyire ásványvízzel, vagy joghurttal szokták kombinálni.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top