Házi málnaszörp

Hozzávalók:

• 1,5 kg málna
• 1 kg cukor

A málnát picit összenyomkodjuk, és egy saválló edényben (porcelán, üveg, kő, fa) letakarva öt napig erjedni hagyjuk. Szitán, vászon- vagy gézkendőn többször átszűrjük, hogy minél simább, rostmentesebb málnalevet kapjunk. A gyümölcsléhez hozzáadjuk a cukrot, és lassan, kb. 10 percig összefőzzük, úgy, hogy folyamatosan leszedegetjük a habját. Sterilizált üvegekbe töltjük.  

Hozzászólások

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás

Ezt jól kifőztük!
Ha újdonságot szeretnél varázsolni a húsvéti asztalra, itt a helyed! Töltsd fel kedvenc húsvéti receptedet a Nők Lapja Café oldalára, és szavazz az általad legjobbnak tartott receptre!
A legtöbb szavazatot kapott receptet megjelentetjük a Nők Lapja Café gasztro rovatában.

További információk>>>