Gasztro

Epres bólé





Hozzávalók:





• 60 dkg eper
• 4 dl félédes pezsgő
• 0, 5 dl eperszörp
• 20 dkg porcukor
• 8 dl vörös bor
• 2 db banán
• 2 db narancs
• 1 db citrom


Elkészítés:

A megtisztított epret tedd egy bóléstálba és szórd meg a porcukorral, majd egy-két óráig hagyd állni. A bort öntsd rá az eperre, add hozzá a narancs kifacsart levét, öntsd bele a szörpöt, szórd bele a felkarikázott banánt és a citromot, majd lefedve, hűtőszekrénybe téve néhány óra alatt hűtsd le. Tálalás előtt add hozzá a pezsgőt. A bólét még utólag is ízesítheted cukorral, ha édesebbet szeretnél, vagy száraz borral, ha túl édesnek találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top