Bazsalikomos sült paradicsomleves

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
2006. 06. 14. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Hozzávalók 4 személyre:

• ½ kg paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
• 1 fej vöröshagyma, cikkelyekre vágva
• olívaolaj
• marék friss bazsalikom (10-12 nagy levél)
• 1,5 ek cukor (+ az ízesítéshez 1-2 ek)
• 6 dl húsleves
• só, bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220C fokra (gáz 7-es fokozat).
A paradicsomokat keresztben félbevágjuk és egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük vágott felükkel felfelé. A fokhagymagerezdeket egészen vékonyra szeleteljük és a paradicsomok tetejére szórjuk. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a paradicsomok körül elrendezzük. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok tetejét megszórjuk cukorral. 25 percig sütjük. Aprítógépbe, vagy turmixgépbe tesszük a sült paradicsomokat, ráöntjük a húslevest és összeturmixoljuk. Aki akarja, átpaszírozhatja. Összerottyantjuk tűzön, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint 1-2 ek cukorral kerekítjük. A bazsalikomleveleket vékony csíkokra vágjuk és beledobjuk a levesbe. Langyosan és teljesen lehűtve is nagyon finom. Kínálhatunk mellé fokhagymás pirítóst, krutont, díszíthetjük mozarellás, koktélparadicsomos nyárssal.
Olvass tovább

Hozzászólások