Gasztro

Ajoblanco – andalúz fehér gazpacho









Hozzávalók 4 személyre:



• 16 dkg darált mandula
• 4 szelet fehér kenyér, héj nélkül (kb.12 dkg)
• 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
• 4 ek sherry ecet
• 1 dl jó minőségű olívaolaj
• 1 l hideg víz
• só, fehérbors
• szőlő, pirított mandula


Elkészítés:

A kenyérszeletekről levágjuk a héjukat, a belét hideg vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. Aprítógépbe tesszük a kinyomkodott kenyeret, a darált mandulát, a felaprított fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat és 2 dl hideg vizet. A hozzávalókat pürésítjük –egy nagyon sűrű pasztát kapunk. Ehhez fokozatosan hozzáöntjük a többi olívaolajat, vizet és a sherry ecetet. Sózzuk, borsozzuk és amennyiben szükséges, ízlés szerint több sherry ecetet adunk hozzá. Sűrű, krémes, különleges ízű leves, amelyet előre is elkészíthetünk. A tetejét pirított mandulaforgácsokkal díszítjük és szőlőszemeket kínálunk mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top