Gasztro

Körtés charlotte

Hozzávalók:





A krémhez
• 2,5 dl tej
• 3 tojássárgája
• 10 dkg cukor
• 12,5 dkg főzőcsokoládé
• 6 evőkanál zselatinpor
• 2 dl tejszín

A körtés krémhez
• 50 dkg érett körte
• 5 dl víz
• 30 dkg cukor
• 4 evőkanál zselatinpor
• fél citrom
• 2 dl tejszín

A charlotte-hoz
• 30 darab babapiskóta

A díszítéshez
• 15 dkg főzőcsokoládé
• 1 dl tejszín
• csokoládédarabkák


Elkészítése:

Előző nap kell elkezdeni! A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A kis darabokra tört csokoládét a tejben megolvasztjuk, simára keverjük, majd állandóan kevergetve kislángon a tojáshoz adjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a krémbe dolgozzuk, kihűtjük, végül a habbá vert tejszínhez keverjük. A körtés krémhez a körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és húsukat felkockázzuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd a körtéket ebben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, citromlével meglocsoljuk. A szirupba keverjük a hideg vízben feloldott zselatint, végül a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk, az alját meg a széleit babapiskótával “kibéleljük”, és váltakozva a közepére simítunk 1-1 réteg csokoládés és körtés krémet. Végül babapiskótákkal a tetejét befedjük, és másnapig hideg helyre tesszük. Közvetlenül tálalás előtt borítjuk ki a formából. A tetejére a mázhoz a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tejszínnel simára keverjük, és ezzel a charlotte-ot megkenjük. A tetejét körtével és reszelt csokoládéval díszíthetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top