Almás charlotte

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
2006. 01. 25. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Hozzávalók:

• 4 dkg mazsola
• 3 evőkanál almabor
• 3 evőkanál méz
• 1,5 kg alma
• 15 dkg vaj
• fél kávéskanál őrölt fahéj
• 2 evőkanál sárgabaracklekvár
• 4 briós
• 1 dkg mandulaforgács



Elkészítése:

A mazsolát fél órára a borba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és szeletekre vágjuk. A mézzel, 5 dkg vajjal és a fahéjjal kislángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a mazsolát és a bort. A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szeletre vágjuk, és a maradékot vékonyan felszeleteljük. A háromszögeket mindkét oldalukon vajjal megkenjük, majd ezekkel kirakjuk a kivajazott formát, a szélekre tesszük a szeleteket. Középen a kompóttal kitöltjük, a maradék háromszögekkel befedjük, és forró sütőben készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a formából hideg tálra borítjuk, és mandulaforgáccsal díszítjük.


Variáció

Briós helyett kalácsot is használhatunk.
Vaníliás madártejet kínálhatunk mellé.

Készítsd el a többi változatot is!

• Csokis charlotte »
• Epres-mandulás charlotte »
• Kávés charlotte »
• Tejszínkrémes-mandulás charlotte »• Körtés charlotte »


Olvass tovább

Hozzászólások