Gasztro

Trifle, egy könnyû, hûsítõ desszert Angliából

A gyümölcskavalkádot kihasználva sok háziasszony különösen kreatív a konyhában. Van, aki lekvárt rak el a borongósabb téli napokra és van, aki csak a pillanatnyi örömöknek él.





Az „élj a pillanatnak” elv követőinek ajánlunk egy pompás angol desszertet a Trifle-t.
A „Trifle”, egy olyan piskóta-krém-gyümölcs rétegezésű édesség, amely Angliában már három évszázada meglehetősen népszerű, és gyakran készítik hétköznapi vacsorák, vagy ünnepi menük megkoronázására. Elkészítése könnyű és változatos, tálalása pedig meglehetősen látványos, mivel egy hatalmas, öblös üvegkehelyben rétegződnek a különböző színű és állagú hozzávalók: piskóta alkohollal leöntve, gyümölcs vagy lekvár, krém és tejszínhab.


Hogyan készítheted el a trifle-t?

Nos, mivel az évszak kedvező, a piaci standok roskadoznak a szebbnél szebb idény-



gyümölcsöktől; némi süteménymaradék (vizes piskóta, vagy muffin), babapiskóta, könnyen összeállítható puding, vagy krémpor a legtöbb konyhában előfordul, némi alkohol is akad a bárszekrényben (ami lehet bor, likőr, vagy brandy), semmi akadálya nem lehet a hűsítő desszert elkészítésének. Kell még hozzá egy nagy, öblös üvegkehely, vagy ennek hiányában hagyományos üveg fagylaltkelyhek is megfelelnek.

Díszítésül valamilyen kekszmorzsa, vagy reszelék (piskóta, csokoládé, kókusz) vagy kandírozott gyümölcs szolgáljon.

Még egy fontos tudnivaló: a trifle minden esetben több órás hűtést igényel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top