Sáfrányos rizs

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Sáfrány, avagy a fûszerek királya. Árával a szarvasgomba vetekedhet, de ehhez a recepthez igazán nem kell sok. És igazán megéri! Aranylóan sárga rizsszemek fantasztikus ízzel!
2005. 02. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Hozzávalók (6 személyre):

• 2 bögre (440 g) barna rizs
• 1 l csirke erőleves
• ½ kk. sáfrány (beáztatva)
• 1 bögre (250 ml) forró víz
• só
• 1 apróra felkockázott hagyma
• 1 bögre finomra vágott bazsalikomlevél


Elkészítése:

1. Lassú tűzön főzzük a rizst a sáfránnyal együtt az erőlevesben ½ óráig. Szűrjük le, és amikor kihűlt, adjuk hozzá a hagymát és a bazsalikomot. Díszítsük a salátát friss vagy konzerv articsókával, paradicsommal, sült paprikával és fekete olívabogyóval.
2. Dresszing: 1/3 rész balzsamecet, 2/3 rész olívaolaj, frissen őrölt feketebors. Jól rázzuk össze egy zárható edényben és forgassuk bele a salátát.

A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.

Olvass tovább

Hozzászólások