Gasztro

Skót palacsinta

A skót palacsinta az amerikai palacsintához hasonlóan készül. Vastagabb, de a mi palacsintánknál jóval kisebb átmérõjû. Nem töltik, hanem tetejét ízesített vajas krémmel vagy lekvárral megkenve fogyasztják.

Hozzávalók:

• 16 dkg liszt
• 1 ek. cukor
• 2 kk. sütőpor
• 2 tojás
• 10 dkg vaj
• 2-2,5 dl tej
• vaj a sütéshez

Elkészítése:

A palacsintatésztához keverd össze a száraz hozzávalókat: 16 dkg lisztet, egy evőkanál cukrot, két kiskanál sütőport. Pottyantsd bele a tojásokat (két darabot), adj hozzá 10 dkg olvasztott vajat, és a tejet apránként hozzáadva, keverd csomómentesre.(kb. 2-2,5 dl tej kell hozzá)
A tésztát kivajazott palacsintasütő közepére öntsd – de ne folyjon szét a széléig, maradjon sűrűn a közepén. Fakanállal vagy műanyag lapáttal forgasd meg, hogy mindkét oldalán megsüljön.
Ha kisütötted mindet, fahéjas vajjal ízesíthető: 10 dkg puha, szobahőmérsékletű vajat ízlés szerint keverj el egy-két evőkanál porcukorral, egy kiskanál fahéjjal, és kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top