Gasztro

Csokitorta

Örök klasszikus, szinte mindenki szereti a sok ezer változat egyikét. Ez itt most nem annyira nagyvonalú, ami a külsõt illeti, ám annál finomabbak belsõ értékei!

Hozzávalók:





25 dkg liszt
1 tojás
12,5 dkg vaj
6 dkg cukor

A krémhez
25 dkg csokoládé
3 tojás
2 tojássárgája
3 dl tejszín

A díszítéshez
porcukor
mandulaforgács


Elkészítése:

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést vájunk. A vajat kis darabokra vágjuk, a mélyedésbe rakjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tésztához adjuk. Ruganyos, sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. Közben a csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat, a tojássárgákat és a krémet összekeverjük és a csokoládéhoz öntjük. A tésztát kinyújtjuk, 23 cm átmérőjű, kivajazott kerek gyümölcstorta-forma aljára simítjuk, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, kiborítjuk a formából, és grillrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, belesimítjuk a krémet. Porcukorral és mandulaforgáccsal megszórjuk.


Variáció

A mandulaforgácsot meg is piríthatjuk, így még ízletesebb lesz a torta. Egész mogyorószemekkel is díszíthetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top