Gasztro

Dõzsölés angol módra

Az angol reggeli már fogalom – kolbásszal és baconnal kezdõdik. Szintén elmaradhatatlan kellék a toast, azaz a pirítós, hogy ne terhelje meg túlságosan a gyomrot a sok szénhidrát. Opcióként zabkása és darabos narancslekvár dukál.

Kedvelt reggeli étel továbbá a sült sonka tojással – ham & eggs – és a húsos sült szalonna tojással – bacon & eggs -, de népszerű a hagyományos rántotta is.

Állandó szereplő még a reggeli tea – szigorúan tejjel vagy tejszínnel, rendszerint cukor nélkül.






Reggeli pástétom

Hozzávalók:

3 dl tej
12 dkg vaj
kisebb fej vöröshagyma
30 dkg élesztő
4 tojás

majoránna


Elkészítése:

Olvaszd meg a vajat, aprítsd bele a vöröshagymát, és aszald meg kissé a vajban. Tedd bele az élesztőt és süsd vele össze. Engedd fel tejjel és forrald addig, amíg újra sülni kezd.
Ekkor tedd bele a tojásokat, és pirítsd még egy darabig. Ízesítsd sóval, majoránnával. Válassz teflont, ebben biztosan nem fog odaégni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top