Szederszörp nyersen

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
2004. 08. 06. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Hozzávalók:


• 1 kg szeder
• kb. 2 kg cukor
• 1 dkg borkősav
• 1,5 l víz
• késhegynyi nátrium-benzoát


Elkészítése:

A nagyon érett szedret 1,5 l vízben jól összedolgozzuk. Hozzátesszük a borkősavat és a nátrium-benzoátot. 24 órán át állni hagyjuk. Vásznon átcsepegtetjük, és hozzákeverjük a cukrot. 1-2 napig ismét állni hagyjuk, néhányszor kevergetjük. Üvegekbe töltjük, lezárva, hűvös helyen tartjuk. A szörp szép sötét, lilás színű. Vízzel hígítva ihatjuk, teába is finom, de még sütit is színezhetünk vele.
Olvass tovább

Hozzászólások