Gasztro

Kagylókrémleves és ananászos palacsintatorta

Igaz, hogy a kagyló valójában nem hal, de finom, vízben él, és még a szexuális vágyat is fokozza. Kalandra fel!



Kagylókrémleves










Hozzávalók:

• 2 póréhagyma
• 1 nagy burgonya
• 5 dkg vaj
• 1,5 dl száraz fehérbor
• 2 doboz kagylókonzerv
• 1/2 citrom leve
• 1 dl tejszín
• 2 tojássárgája
• só, 1 csipetnyi bors


Elkészítése:

A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a bugonyát pedig kis kockákra vágom.
A pórét olvasztott vajon 10 percig pirítom, hozzáadom a burgonyát, fél liter vizet, a bort és a kagyló leszűrt levét. Az egészet fél óráig főzöm.
Ha megfőtt, átpasszírozom, hozzáadom a citromlevet, majd a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és megsózom, megborsozom. Beleteszem a kagylókat, felmelegítem (=forralni már nem szabad!) és tálalom. Vajban pirított kenyérkockákkal kínálom.


Ananászos palacsintatorta

Hozzávalók (6 személyre):





a tésztához:
• 10 dkg liszt
• 7,5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 6 tojás
• 7,5 dkg vaj
• 1,5 dl tej
• 2 evőkanál vaníliáscukor

a szószhoz:
• 1 ananászkonzerv (darabolt)
• 2,5 dl víz
• 20 dkg cukor
• 1 citrom

a tetejére:
• ananászkockák
• mentalevél


Elkészítése:

A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot, és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.


Jó tanács
Csak közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el az ananászos szószt!




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top