Gasztro

Tejszínes cukkini leves és toszkán csirke

Mai menünkben két különlegességet ajánlunk: cukkini, az ismeretlen ismerõs, most levesnek elkészítve, és egy olasz specialitás a napfény országából, a paradicsomos csirke.



Tejszínes cukkini leves

Hozzávalók





• 700 g friss mini cukkini
• 50 g vöröshagyma
• 30 g vaj
• 2 db tojássárgája
• 1 dl tejszín
• 2 db tyúkhúsleves kocka
• 1 csomó kapor
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, tárkony


Elkészítése

A fiatal cukkinit megmossuk, de ne hámozzuk meg, a kétharmad részét vékony karikákra szeleteljük, a megmaradt részt apró kockára, a vöröshagymát, a kaprot, petrezselyemzöldet és a tárkonyt finomra vágjuk. A húsleveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a karikára vágott cukkinit, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és puhára főzzük, kb. tizenöt percig. Turmixgéppel egyneműsítjük a levest, majd hozzáadjuk a cukkinikockákat, és pár percig együtt főzzük. Közben a kaprot, a petrezselymet és a tárkonyt elkeverjük a tojássárgájával és a tejszínnel, majd a tűzről levett levesből néhány kanállal simára keverjük és állandó keverés mellett a forró leveshez öntjük. Felforralni már nem szabad. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.


Toszkán csirke

Hozzávalók:






• 200 g szárított gomba
• 250 ml forró tyúkhúsleves
• 1,5 kg csirkehús
• 50 g vaj
• 2 ek olívaolaj
• 1 közepes hagyma, apróra vágva
• 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 150 g felszeletelt gomba
• oregano
• 425 g-os darabolt paradicsomkonzerv
• 425 g paradicsompüré


Elkészítése:








1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.











2. Daraboljuk fel a csirkét.












3. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.










4. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.










Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top