Gasztro

Brabanti sertésborda és kehelyben tálalt krémtúrós eper

A flamand ételkülönlegesség után tálaljuk finom és mutatós kehelyben a tápláló krémtúróval koronázott illatos epret. Jó étvágyat!


Brabanti sertésborda

Hozzávalók

• 3 ek olaj
• 4 db 15 dkg-s sertésbordaszelet
• só, fehérbors
• 3 dkg liszt
• 4 kis fej vöröshagyma
• 2 dl sör
• 1,5 dl erőleves
• 1 kanál étkezési keményítő

Elkészítése:

Mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A sóval, borssal fűszerezett, lisztbe forgatott bordákat mindkét oldalukon néhány percig pirítjuk.
A hagymát vékony karikákra vágjuk, a húshoz adjuk, majd még 5 percig sütjük. Közben megfordítjuk a húst, hozzáöntjük a sört, az erőlevest, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15 percig pároljuk, a kész szeleteket kiszedjük.
A hagymás sütőlevet kevés hideg vízzel összekevert keményítővel besűrítjük, még egyszer felforraljuk, a mártást a húsra öntjük.

Kehelyben tálalt krémtúrós eper

1. Az alapanyagokból a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Ha botmixerrel keverjük ki a masszát, alaposan fel tudjuk habosítani, így lazább lesz a tészta.

2. Lehetőség szerint legalább fél órát pihentessük. Sütéskor a teflonserpenyőbe legfeljebb pár csepp olajat kell tenni, hiszen a tésztában is van olaj. Amikor az egyik oldala megsült, falapáttal fordítsuk meg a palacsintát.

3. Egy lapostányérra borítsuk le az üvegtálacskát, és simítsuk rá még melegen a palacsintát.

4. Egy másik üvegtálkával fedjük le a tésztát, így jobban megtartja a formáját akkor is, ha kihűl.


5. Tálaláskor tegyünk egy-egy palacsintát a tálkákba, és szórjuk bele a feldarabolt epret. Amennyiben csak felnőtteknek kínáljuk ezt a desszertet, locsoljuk meg egy kis rummal. Majd koronázzuk meg az ízesített túrókrémmel, végül díszítsük citromlevéllel, és máris kínáljuk. A nyár folyamán kóstoljátok meg málnával vagy őszibarackkal is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top