Gasztro

Almás rebarbarás torta

Vaníliafagylalttal isteni ez az édesség, amelynek a tibeti eredetû rebarbara adja a különlegességét. Alma helyett még egzotikusabb, ha mangóval készítjük.

Hozzávalók:

• 1 csomag leveles tészta
• 50 dkg rebarbarakompót
• fél kávéskanál őrölt fahéj
• csipetnyi szerecsendió (reszelt)
• csipetnyi gyömbér (reszelt)
• csipetnyi szegfűszeg
• csipetnyi bors
• 2 piros színű alma
• 4 evőkanál sárgabaracklekvár
• a forma kikenéséhez vaj

Elkészítése:

A tésztát kerek lappá nyújtjuk, kivajazott tortaformába simítjuk, a tetejére zsírpapírt teszünk, erre szárazbabot szórunk. Meleg sütőben világosra sütjük. Levesszük a babot meg a papírt, és a tésztát langyosra hűtjük.

A rebarbarakompótot a fahéjjal, a szerecsendióval, és a többi fűszerrel jól összekeverjük, és a tésztára tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, húsukat vékonyra szeleteljük. Kör alakban a tésztára, egymásra rakjuk a szeleteket, úgy, hogy félig takarásban legyenek. A lekvárt meglangyosítjuk, vékonyan bekenjük vele a torta tetejét, és sütőben készre sütjük. A formából kivesszük, és melegen vagy langyosan kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top